فیلم سینمایی «بشارت به یك شهروند هزاره سوم» با حضور محمدهادی كریمی (كارگردان) و علی لدنی (تهیهكننده) در نشست هفتگی كانون فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به نمایش در آمد.
به گزارش ناجی به نقل از جام جم : «بشارت به یك شهروند هزاره سوم» كه در جشنواره فیلم فجر شركت داشت، داستان بانوی طلبهای را روایت میكند كه به ناگاه و بهواسطه یك تماس اضطراری از غار تنهایی و فضای كاملا متعالی و معنوی حوزه بیرون آمده است.
با كریمی درباره بازتابهای این نشست و برنامه اكران این فیلم به گفتوگو نشستیم.
برنامه نمایش «بشارت به یك شهروند هزاره سوم» برای دانشجویان و طلبههای حوزه علمیه قم چطور بود؟
این جلسه توسط دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد كه جلسه بسیار مفیدی هم بود. در این جلسه در مورد روح و محتوای اصلی فیلم، بحث شد. شاید خیلی از دوستان ابتدا فكر میكردند به تماشای فیلمی آمدهاند كه درباره برخی گرایشهای شیطانپرستی سخن میگوید، ولی بعد دیدند شیطانپرستی هر آن چیزی است كه ذات خدایی ندارد. مساله اصلی فیلم ایمان به خداوند است و اینكه یك انسان خداپرست هم نیاز دارد تا ایمانش را تازه و نو كند. «بشارت به یك شهروند هزاره سوم» از آنجا كه برای اولین بار زندگی یك زن حوزوی كه تدریس و تحصیل میكند را تصویر كرده است و وارد زندگی شخصی و مناسبات او میشود، لبه تیغ حركت كرده است.
برخورد زنان طلبه با فیلم چگونه بود؟
بازتابها از سمت زنان طلبه مثبت بود و فضای زنانه فیلم را دوست داشتند. چون فیلم من، یك اثر كاملا زنانه است و ظرایف زندگی یك زن طلبه را بخوبی نشان میدهد و قاعدتا برای یك زن قابل هضم است.
نظرشان در مورد فیلم چه بود؟
تعدادی از آنها با یك پیش زمینه به تماشای فیلم آمده بودند كه گویی فیلم قرار است در مورد شیطانپرستی و جریانهای فراماسونری و تاریخچه آنها صحبت كند. ولی وقتی فیلم را دیدند، غافلگیر شدند. فیلم میگوید شیطان پرستی، ستاره پنج پر و عدد 666 نیست، اگر كسی ایمانش را به تعداد صفرهای حساب بانكیاش یا مقام و منصب، ببازد هم شیطان پرست است. البته، با وجود برخی انتقادها، اغلب زنان طلبه، از نوع زندگی و پوشـــش شخصیت زن فیلم استقبال كردند، چون اتفاقا یك زن حوزوی در خانه خودش و زندگی خانوادگیاش خصوصیات خاص خود را دارد.
آیا فیلم را برای گروههای دیگر جامعه هم نمایش خواهید داد؟
بله، شاید فیلم را برای آموزش و پرورش یا نهادهای دیگری هم كه در فیلم حضور دارند، نمایش دهیم.
برنامهتان برای اكران فیلم چیست؟
تمام تلاش خود را میكنیم تا انشاءالله بزودی فیلم را اكران كنیم. برنامه ما برای اكران فیلم، اكران دوم عیدنوروز است.