ناجی: «شطرنج با شيطان» عنوان برنامهاي از راديو تهران است كه به آسيبشناسي فرقههاي مذهبي انحرافي، فرقههاي جديد و عرفانهاي نوظهور اختصاص دارد.
به گزارش
ناجی به نقل
جام جم آنلاين : براي تهيه گزارش از توليد اين برنامه، به استوديوي راديو تهران ميروم. موضوع امروز برنامه، بررسي چرايي اسلامهراسي در سينماي غرب است.
تا شروع برنامه و حضور مهمانان در استوديو، با تهيهكننده و سردبير شطرنج با شيطان در خصوص اهداف و رويكرد اين برنامه به گفتوگو مينشينم.
نقد رويكردهاي انحرافي
«با كمال تاسف شاهديم در كشور ما گرايشهاي انحرافي به انواع فرقهها پيدا شده است و اين گرايشها برخي جوانها را مجذوب خود كرده است. برنامه شطرنج با شيطان حدود يك سال است پنجشنبهها ساعت 13 و 30 دقيقه به مدت يك ساعت روي آنتن راديو تهران ميرود.»
اينها را فهيمه تهراني، سردبير برنامه ميگويد و ميافزايد: اين برنامه فرقههاي نوظهور و عرفانهاي كاذب را مورد بررسي قرار ميدهد و درباره اديان انحرافي كه به انحراف اسمشان دين شده است، باورهاي خرافي و انحراف در عزاداريها همچون قمهزني و روضههايي كه مفاهيم نابجا دارند، صحبت ميكند. مهماناني هم كه در برنامه حضور دارند يا خودشان از فرقههاي ضاله مختلف مثل بهائيت برگشتهاند و به دين اسلام روي آوردهاند يا از كارشناسان و پژوهشگران هستند.
سردبير شطرنج با شيطان ادامه ميدهد: اين برنامه راديويي با بخشهاي مختلفي همچون گزارشهاي مردمي و با موضوعهاي گوناگون از جمله فرقه بهائيت، ارتباط با اجنه و شياطين در عرفانهاي نوظهور، شيطانپرستي، وهابيت و مسيحيت جديد با رويكرد صهيونيستي و حتي گرايشهاي عرفاني نظير بوديسم، يوگابا، اوشو، مديتيشن، اكنكار، سرخپوستي، رامالله، پائلوكوئيلو، دالايي لاما و عرفان كيهاني و... پخش ميشود.
او در توضيحات بيشتر ميگويد: در اين برنامه علاوه بر معرفي فرقهها و عرفانهاي نوظهور، به علتها و چرايي گرايش به آنها، آسيبها و مشكلات پيش رو، چگونگي مواجهه با آن و راههاي رهايي و... ميپردازيم. گرايشهايي كه هر انسان عاقلي وقتي از ماهيت آنها اطلاع يابد، ميفهمد اينها روشهاي انحرافي است.
تهراني معتقد است: اين فرقهها، فرقههاي معنوي نوظهوري هستند كه رويكردي سلبي نسبت به دين دارند و دينستيزي و عقلستيزي در همه اين فرقههاي نوپديد مشترك است. با توجه به اين كه هدف فرقهها دينگريزي است و شبكههاي مختلف ماهوارهاي به تبليغ و برگزاري كلاسهاي آموزشي مختلف در حوزه فرقههاي گوناگون ميپردازند، اين برنامه قصد دارد شنوندگان را بيدار كند و آنها را از آسيبهاي وارده به گرايش انواع فرقههاي نوظهور باز دارد. آگاهيرساني به نسل جوان و آموزش آنها از مهمترين اهداف اين برنامه است، چون برخي فرقهها عقل ستيز بوده و شست و شوي مغزي يكي از اساسيترين راهكارهاست تا توان استقلال فكري و عملي اعضا سلب شود.
تهراني در ادامه با اشاره به بازخوردهايي كه برنامه شطرنج با شيطان طي اين يك سال گذشته داشته است، ميگويد: اصولا بازخوردهايي كه از سوي مخاطبان به ما ميرسد از طريق تماسهاي تلفني است كه در مورد مسائل و گرفتاريهاي خودشان صحبت ميكنند.
نام برنامه چگونه انتخاب شد؟
سردبير برنامه شطرنج با شيطان در پايان توضيح كوتاهي درباره اسم برنامه ميدهد و ميگويد: درباره عنوان برنامه بايد بگويم هر چه فكر كردم در چه مبارزهاي ميتوان شيطان را مقابل انسان نشاند، چيزي جز شطرنج با شيطان به ذهنم نرسيد، چون شيطان از طريق اذهان وارد عمل ميشود. شيطان، راه شيرين بسيار دارد و ما بايد انديشههايمان را بيدار كنيم تا يقين كنيم شيريني بسيار شيطان، مرض قند زندگي است و راهش به ناكجاآباد.
برنامه با حضور مهمانان روحالله مومني نسب، كارشناس فضاي سايبري و عليرضا پورصباغ، روزنامهنگار و منتقد سينما آغاز ميشود.
اميرعباس عبداللهي، كارشناس ـ مجري برنامه با بيان موضوع دينهراسي و اسلامهراسي در سينماي هاليوود به معرفي مهمانان ميپردازد و سوالاتي درباره اين مبحث مطرح و كارشناسان نيز بحث را آغاز ميكنند.
كارشناس ـ مجري برنامه ميگويد: طي سالهاي اخير اگر با دقت بيشتر فضاي رسانهاي را رصد كنيم، ميبينيم به طور متمركز كشورهاي غربي قصد تخريب مقدسات را در فضاهاي مجازي همچون اينترنت و... دارند. اين كار چه منافعي براي آنها دارد و چرا از فضاي مجازي براي اين قضيه استفاده ميشود از جمله سوالاتي است كه پرسيده ميشود و مومنينسب، كارشناس فضاي سايبري نيز به توضيح و تحليل اين مسائل ميپردازد.
عليرضا پورصباغ معتقد است: اسلامهراسي در غرب توسط دولتها، نهادها و رسانههاي وابسته به صهيونيسم جهاني تبليغ و تشديد ميشود. رسانهها، بنگاهها، موسسات و اشخاص در غرب با ساخت فيلمهاي ضدديني و ضداسلامي، توهين به مقدسات، چاپ كتاب و كاريكاتور و پاره كردن كتاب مقدس قرآن، هدفي بجز تضعيف و تخريب چهره اسلام و مسلمانان نزد ساير ملل غيرمسلمان ندارند تا به اين وسيله در راستاي تحقق اهداف شوم صهيونيستها خدمت كنند و سبب جلوگيري از گرايش مردم جامعه به دين اسلام شوند.
در مقوله اسلامهراسي در سينما اگر به صورت نمونهاي اشاره شود، ميتوان به جرات ادعا كرد اين مقوله به صورت نمادسازي از طريق المانهاي تصوير و به صورت گلدرشت و نشانهاي در فيلمهاي آنها نمود مييابد كه همه اينها هدفگذاري شده است.
ضرورتهاي برنامهسازي روشنگر
اميرعباس عبداللهي، كارشناس ـ مجري پس از پايان برنامه با اشاره به ضرورت طرح اين مباحث در رسانه ملي توضيح ميدهد: امروز جهانيان شاهد رشد اسلامگرايي از يك سو و اسلامستيزي از سوي ديگر در جوامع غربي از جمله اروپا و آمريكا هستند.
كشورهاي غربي و جوامعي كه بزرگترين و گستردهترين رسانههاي جمعي را در اختيار دارند با تمام توان، زندگي دنيوي و گرايش به لذات و ماديات و انسان محوري را اشاعه ميدهند، لذا ضروري است ما با تهيه اين گونه برنامهها براي آگاهي و شفافسازي مسائل پيشگام شويم و به رشد و ارتقاي سطح معلومات و آگاهي جامعه بنگريم تا نگاه و ديدگاه شهروندان ما در مسيري درست هدايت شود.